Acasă Externe Nepal: Bilanţul victimelor cutremurului ar putea ajunge la 10.000

Nepal: Bilanţul victimelor cutremurului ar putea ajunge la 10.000

DISTRIBUIȚI

136402 – 28042015 –  Bilantul victimelor cutremurului din Nepal ar putea ajunge la 10.000, a declarat marti premierul nepalez Sushil Koirala, care a ordonat intensificarea eforturilor de salvare si a facut apel la ajutor international constand in corturi si medicamente. „Guvernul face tot ce poate pentru salvarea de vieti si acordarea de ajutor (…) E o provocare. Sunt vremuri grele pentru Nepal”, a declarat Koirala, potrivit Reuters.

Ultimul bilant furnizat de Ministerul nepalez de Interne este de 4.349 de morti. Daca bilantul victimelor ar ajunge la 10.000, cum a estimat premierul, atunci l-ar depasi pe cel al cutremurului din 1934, soldat cu 8.500 de morti, cel mai mare inregistrat in Nepal.

Premierul Koirala se afla in strainatate sambata, cand s-a produs seismul, el revenind in tara duminica. Koirala a ordonat guvernului sa coordoneze mai bine eforturile de acordare de ajutor.

Facand apel la ajutor international, Koirala a afirmat ca Nepalul are nevoie de corturi si medicamente. Multe persoane dorm sub cerul liber, pentru ca nu mai au un adapost sau de teama replicilor seismului.

„Guvernul are nevoie de corturi si de multe medicamente. Oamenii dorm in camp si in ploaie. Sunt peste 7.000 de raniti. Ingrijirea si recuperarea lor vor fi o mare provocare”, a afirmat premierul nepalez.

Guvernul nepalez a ordonat marti trei zile de doliu national. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.