Acasă Sud Prahova Prahova: Percheziţii DNA la sediile PNL ŞI PSD din Prahova

Prahova: Percheziţii DNA la sediile PNL ŞI PSD din Prahova

DISTRIBUIȚI

 135997 – 09042015  – Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la sediile PNL si PSD Prahova, in dosarul Grossman, in care este implicat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Au fost ridicate mai multe documente legate de sponsorizarile primite de organizatii in campaniile din perioada 2011-2015, informeaza televiziunile de stiri.

PNL Prahova a anuntat ca procurorii anticoruptie au solicitat registrul de evidenta pentru sponsorizarile din perioada 1 ianuarie 2011 – 8 aprilie 2015.

„In vederea unei informari corecte si transparente, va comunicam ca astazi, 09 aprilie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat organizatiei PNL Prahova, printr-o adresa oficiala, registrul de evidenta a sponsorizarilor aferent perioadei 01.01.2011-08.04.2015, in interesul urmaririi penale ce se efectueaza intr-un dosar deschis de Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie”, se mentioneaza in comunicat.

Documentele au fost ridicate de catre procurorii DNA, potrivit unor surse, in dosarul in care Iulian Hertanu este arestat preventiv pentru constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene.

Actiunea DNA a venit in urma unui denunt formulat de Eugen Vasai, proprietarul firmei de constructii Nicos, societate apropiata de PNL Prahova. In denuntul depus la DNA, Vasai a explicat cum au ajuns mai multe sume catre organizatia judeteana liberalilor.

Nicos este asociata cu firma Indserv, al carei administrator si asociat este Mihai Coman, si el urmarit penal in dosarul cumnatului lui Ponta. Mihai Coman este un fost consiler judetean si fost angajat al SC Hidro Prahova, pe post de consilier al directorului acestei firme, respectiv Dumitru Pantea.

Coman este si un apropiat al fostului presedinte PNL Prahova, Mircea Rosca, suspendat din functie dupa ce DNA l-a trimis in judecata intr-un dosar de coruptie.

Hidro Prahova a derulat proiectul in cadrul caruia firma Grossman administarat de Hertanu ar fi deturnat fonduri europene in valoare de peste sapte milioane de lei, mai exact extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic.

Patronul firmei Nicons, Eugen Vasai, a explicat in denunt ca a fost adus de Mihai Coman sa lucreze pe Hidro Prahova, pe vremea cand acesta din urma era consilierului directorului Pantea.

Pentru ca ambii erau membrii PNL, au sponzorizat mai multe campanii electorale ale formatiunii politice, recunoaste Vasai in denuntul la DNA, care suspecteaza acum ca banii din spagile date de catre Hidro Prahova ar fi ajuns in conturile PNL Prahova.

De asemenea, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, a fost pus sub control judicar, sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat, in dosarul lui Hertanu.

In acest dosar mai sunt cercetate sub control judiciar mai multe persoane, printre care deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, precum si tatal acestuia din urma, Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, toti acuzati de sprijinirea grupului infractional. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.