Acasă Sud-Est Constanta Primari înşelaţi de puşcăriaşi

Primari înşelaţi de puşcăriaşi

DISTRIBUIȚI

136003 – 10042015  – Procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din Galati, Vrancea si Constanta au efectuat doua perchezitii intr-un penitenciar si sase perchezitii in locatii din județul Constanta, pentru  destructurarea unei grupari, din care fac parte si detinuti, care a inselat mai multi primari si administratori ai unor societati comerciale.

Potrivit unui comunicat al IGPR, gruparea era formata din sase barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, dintre care trei erau detinuti.

In perioada martie-aprilie 2015, detinutii au apelat telefonic primari ai unor localitati din mai multe judete, prezentandu-se, in mod fals, ca fiind procurori DIICOT.

Sub pretextul unor cercetari efectuate cu privire la fraude, detinutii le-au solicitat primarilor date referitoare la toate cardurile de credit sau debit personale si ale membrilor familiei pe care ulterior le-au utilizat pentru a face comenzi online pe site-uri de comert electronic din Romania.

Totodata, detinutii au solicitat ca bunurile achizitionate sa fie trimise unor complici aflati in diferite localitati de pe raza judetului Constanta.

Din cercetari a rezultat ca detinutii au apelat telefonic si administratori ai unor societati comerciale care detin terminale paypoint si, inducand-i in eroare in acelasi mod, si anume ca se efectueaza cercetari intr-un dosar penal, le-au solicitat sa se prezinte de urgenta la sediul Parchetului din localitate.

Ulterior, inculpatii au contactat angajatii acelorasi societati comerciale si, sub pretextul unor verificari tehnice cu privire la terminalul paypoint, le-au solicitat sa opereze tranzactii, in scopul obtinerii unor coduri de reincarcare prepay. Codurile de reincarcare au fost furnizate apoi altor membri ai gruparii, pentru a fi valorificate.

Din investigatiile efectuate rezulta ca prin acest mod de operare a fost creat un prejudiciu de peste 50.000 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.