Acasă Uncategorized Sibiu: S-a lansat cardul turistic, pe anul 2015, pentru vizitarea bisericilor fortificate...

Sibiu: S-a lansat cardul turistic, pe anul 2015, pentru vizitarea bisericilor fortificate din Transilvania

DISTRIBUIȚI

 135996 – 09042015  – Cei care vor achizitiona cardul turistic pentru bisericile fortificate, contra sumei de 50 de lei, vor putea beneficia de intrare liberă în 41 de biserici-cetate din județele Sibiu, Mures, Brașov și Alba. La Sibiu s-a lansat cardul turistic, pe anul 2015, pentru vizitarea bisericilor fortificate din Transilvania.

Cei care îl vor achizitiona, contra sumei de 50 de lei,  vor putea beneficia de intrare liberă în 41 de biserici-cetate din județele Sibiu, Mures, Brașov și Alba,  dar şi de alte servicii turistice în zonele respective, cum ar fi reduceri la tarifele de cazare, ghidaje, degustări de produse tradiţionale locale şi alte evenimente.

Acest instrument turistic, unic în ţara noastră, face parte din programul “Descoperă sufletul Transilvaniei”, iniţiat de Biserica Evanghelică din România, pentru promovarea bisericilor-fortificate săseşti din Transilvania.

Anul trecut , aproximativ 360.000 de turiști au vizitat bisericile fortificate din Transilvania, lidera clasamentului fiind Biserica Neagră din Brașov, cu peste jumătate din numărul total al vizitatorilor, notează Radio România Actualități.

În Transilvania există peste 150 de biserici fortificate și cetăți medieval săsești, însă doar mai puțin de o treime sunt incluse în circuitul turistic. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.