Acasă Social Suceava: Asociaţia oraşelor înfrăţite din Europa se reuneşte la Siret

Suceava: Asociaţia oraşelor înfrăţite din Europa se reuneşte la Siret

DISTRIBUIȚI

 136074 – 15042015  –  Asociaţia oraşelor înfrăţite din Europa ”Douzelage” se reuneşte la Siret pentru a desfăşura cea de a 40-a adunare generală. Astfel, 120 de delegaţi din 21 de oraşe europene vor fi prezente, în perioada 15 – 19 aprilie, în oraşul Siret, evenimentul reprezintând unul dintre cele mai bune ocazii pentru promovarea judeţului Suceava, dar şi a României la nivelul Europei.

Primarul orașului, Adrian Popoiu, a precizat că, la lucrările adunării generale a Asociaţiei ”Douzelage”, fiecare oraş participant va fi reprezentat de primar sau viceprimar, iar 30% din numărul delegaţilor vor fi tineri. Lucrările adunării generale sunt structurate pe trei secţiuni, respectiv administraţie publică, educaţie şi tineret.

Între conferinţe, delegaţii celor 21 de ţări europene vor avea posibilitatea să ia contact cu arta tradiţională şi bucătăria românească, pentru participanţii la eveniment fiind organizate excursii la mănăstirile din zona Rădăuţi – Gura Humorului. ”Deplasările permanente îi vor ajuta pe oaspeţii noştri să vadă o bună parte a Bucovinei. Aceştia vor avea ocazia să descopere foarte multe lucruri şi locuri pentru care ţara noastră merită să fie vizitată şi respectată”, a spus Popoiu.

Guvernul României a alocat oraşului Siret pentru acest eveniment un milion de lei, fondurile fiind folosite pentru lucrări de reabilitare a zonei centrale a oraşului. Primarul a spus că la aceşti bani se adaugă suma de 200.000 lei pe care i-a alocat de la bugetul local, pentru asfaltarea şi pavarea mai multor străzi şi trotuare, achiziţionarea de arbuşti ornamentali şi înlocuirea corpurilor de iluminat din oraş. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.