Acasă Economie Timiș: Captură de cocaină

Timiș: Captură de cocaină

DISTRIBUIȚI

135973 – 09042015  – DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Direcţia Antidrog au capturat miercuri peste 70 kilograme cocaină care era disimulată în obiecte de mobilier din lemn.

    Suspecţii – un venezuelean, un  columbian şi un roman – au  introdus pe cale maritimă, în România, pe ruta Ecuador-Germania- Portul Constanţa Sud Agigea- Timişoara, cantitatea de peste 70 kg cocaină, potrivit unui comunicat al DIICOT. Transportul urma să tranziteze România, destinaţia finală fiind Spania.

Drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador iar pentru a nu fi depistate  au fost injectate în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilă. De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspecţii au  schimbat proprietăţile acestora prin prelucrare, obţinând cocaină de culoare neagră.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de 4.200.000 de euro.

Procurorii DIICOT au monitorizat activitatea infracţională a suspecţilor  în mod coordonat şi în cooperare cu  Vama Germană, National Crime Agency şi National Police din Marea Britanie precum şi cu autorităţile din Spania. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.