Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Miting al angajaţilor din administaţie pe 27 mai

Bucureşti: Miting al angajaţilor din administaţie pe 27 mai

DISTRIBUIȚI

136527 – 05052015  – Salariaţii din administraţia publică vor organiza un miting de protest la finalul lunii mai, la Bucureşti, în cazul în care revendicările sindicaliştilor nu vor fi rezolvate de către Guvern, a anunţat Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

„FNSA a organizat în 30.04.2015 greva generală cu întreruperea activităţii pe durata întregii zile, ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar. Această acţiune de protest extremă a fost susţinută de aproximativ 32.000 de membri de sindicat şi salariaţi din primăriile de comune, oraşe, municipii şi consilii judeţene de pe întreg teritoriul ţării”, se arată într-un comunicat al FNSA.

FNSA precizează că în cazul în care nici după acest protest revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate în mod favorabil, se va organiza un miting la Bucureşti în data de 27 mai, după care va fi demarată şi strângerea de semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în luna septembrie 2015.

„FNSA a demarat deja procedura pentru mobilizarea membrilor de sindicat în vederea participării la mitingul din data de 27.05.2015, obţinând în acest sens aprobarea Primăriei municipiului Bucureşti pentru organizarea acestei acţiuni (Protocolul privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice solicitate pentru data de 27 mai 2015 – postat pe site-ul FNSA”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliştii cer Guvernului acordarea de tichete de masă salariaţilor din administraţia locală şi creşteri salariale de 10%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.