Acasă Centru Alba Alba: Procesul Iohannis – ANI s-a încheiat: Sentinţa pe 10 iunie

Alba: Procesul Iohannis – ANI s-a încheiat: Sentinţa pe 10 iunie

DISTRIBUIȚI

 137071  – 27052015  Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că instanţa a încheiat judecarea dosarului în care preşedintele Klaus Iohannis a solicitat anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care constatase încălcarea legislaţiei în domeniul conflictului de interese, urmând ca instața să ia o decizie în acest dosar în 10 iunie, potrivit B1 Tv

Curtea de Apel Alba Iulia a reluat, miercuri, discuţiile în procesul în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat şeful statului în perioada în care a fost primar al Sibiului, privind contractul încheiat între Primăria Sibiu cu Tipografia Honterus care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă la acea dată de edil.

În august 2013, ANI a cerut Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese, în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, în perioada în care era primar al Sibiului ar fi semnat un contract cu tipografia deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), al cărui preşedinte era.

În martie 2014, instanța a suspendat procesul pentru că pe rolul Parchetului General se afla un dosar în care ANI reclama posibile fapte penale săvârșite de actualul președinte. Pe 19 martie, procesul civil a fost suspendat, iar urmărirea penală a început asupra faptei în sine, nu față de anumite persoane.

Pe 26 septembrie 2014, Parchetul General a închis dosarul, procurorii stabilind că Iohannis nu a încălcat legea atunci când a semnat contractul cu tipografia deținută de FDGR.

La sfârșitul lunii aprilie 2015, Iohannis a cerut Curții de Apel Alba Iulia să repună cauza pe rol pentru continuarea procesului, lucru care s-a întâmplat. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.