Acasă Nord-Est Bacau Bacău: Oportunităţi de angajare ale persoanelor din grupurile vulnerabile din regiunea nord-est

Bacău: Oportunităţi de angajare ale persoanelor din grupurile vulnerabile din regiunea nord-est

DISTRIBUIȚI

 136618 – 08052015  – Integrarea profesională a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile a fost principalul subiect de discuţie la seminarul cu tema „Şanse pentru tine: oportunităţi de angajare pentru persoanele vulnerabile din regiunea Nord-Est” şi la masa rotundă cu tema „Perspective de angajare ale persoanelor din grupurile vulnerabile din Regiunea Nord-Est”,  ce au avut loc la Bacău, în zilele de 5 şi 6 mai.

          Evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului „Egalitate pe piata muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, şi se înscriu într-o serie de 4 seminarii şi 4 mese rotunde regionale prevăzute în proiect pentru fiecare regiune de implementare a proiectului: Bucureşti –Ilfov, Sud – Est, Nord – Est şi Sud Muntenia.

            La evenimente, au participat reprezentanţi ai beneficiarului proiectului, Agenţia Naţională Antidrog, ai instituţiilor de stat cu autoritate în domeniul protecţiei sociale, ai unităţilor protejate, ai ONG-urilor, ai angajatorilor, ai grupurilor ţintă şi ai mass-media.

Conceptul seminarului a fost acela că este nevoie de o discuţie liberă între angajator şi angajat pentru a afla nevoile fiecăruia dintre ei, pentru că nimeni nu are reţeta succesului. Prin intermediul jocurilor de rol şi al exerciţiilor teatrale a fost subliniată concluzia că numai o cale de mijloc poate fi funcţională pentru ambele părţi.

            Conceptul mesei rotunde s-a bazat pe ideea de a aduce în acelaşi spaţiu de discuţii  reprezentanţi ai beneficiarilor  şi ai instituţiilor publice. Astfel, reprezentanţii grupurilor vulnerabile vor avea ocazia să se implice în modificarea şi implementarea legilor care îi privesc  pentru a le oferi şansa la integrare pe piaţa muncii şi în societate.

            Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.