Acasă Externe Bruxelles: Acord UE – EAU: Fără vize pentru o perioada de 90...

Bruxelles: Acord UE – EAU: Fără vize pentru o perioada de 90 de zile

DISTRIBUIȚI

136620 – 08052015  – Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite au semnat, astăzi, la Bruxelles un acord privind liberalizarea unui regim de vize pentru o perioada de 90 de zile. El se aplică provizoriu începând de astăzi şi a fost trimis deja Parlamentului European spre aprobare.

Singurele ţări membre care nu vor aplica acest regim de vize sunt Irlanda si Marea Britanie, conform tratatelor pe care ele le-au semnat cu Uniunea Europeană. Cele două state vor aplica legislaţia naţională.

Emiratele Arabe Unite este o federație a celor șapte emirate (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah), cu un sistem juridic bazat pe Constituția din 1971, fără alegeri și partide politice. Fiecare emirat are o considerabilă autonomie politică, juridică și economică.

Petrolul este principala sursă de venit și componenta esențială pentru PIB-ul național. Dependența petrolieră a economiei îngrijorează guvernul, pentru că economia se bazează numai pe diferitele derivate ale petrolului. Se estimează (2006) că țara mai are rezerve de petrol pentru încă 50 de ani, notează Capital.ro – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.