Acasă Uncategorized Bruxelles: Ministrul Nica: Absorbţie, în a doua parte a anului

Bruxelles: Ministrul Nica: Absorbţie, în a doua parte a anului

DISTRIBUIȚI

136726 – 13052015 –Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a avut marți o întrevedere de lucru la Bruxelles cu Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională.Principalele teme abordate au vizat eficientizarea și transparentizarea sistemului de fonduri europene din România și implementarea în parametri optimi a cadrului financiar 2014-2020, potrivit unui comunicat al MFE.

 Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre task force-ul înființat la Bruxelles pentru a veni în sprijinul statelor cu un nivel redus de absorbţie.

”România apreciază grupul de lucru inițiat de către comisarul european Corina Crețu a cărui activitate vine în sprijinul a opt state membre ale Uniunii Europene cu o rată de absorbţie mai mică de 60%. Acest efort comun, al ambelor părţi, este unul de o importanță deosebită și își propune indentificarea unor căi eficiente pentru mărirea ratei de absorbție pe actualul cadru financiar. Munca depusă în toată această perioadă va avea rezultate pozitive și acestea se vor putea observa în rata de absorbție, în a doua parte a acestui an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Oficialul român s-a arătat încrezător că România va avea rezultate mult mai bune în perioada de programare 2014-2020, pentru simplul motiv că țara noastră a căpătat experiența lecțiilor din perioada 2007 – 2013. Acesta a menționat că în tot acest timp, relația cu Comisia Europeană s-a consolidat, astfel că astăzi putem să ne armonizăm tot mai bine cu cerințele oficialilor de la Bruxelles.

“Discuția cu doamna comisar Crețu a fost una foarte productivă și am convingerea că sprijinul său va fi unul extrem de important în evoluția României ca și stat membru al Uniunii Europene”, a mai declarat Marius Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 12 – 13 mai 2015. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.