Acasă Externe Bruxelles: NATO cere Rusiei retragerea din Ucraina

Bruxelles: NATO cere Rusiei retragerea din Ucraina

DISTRIBUIȚI

136871 – 20052015 –NATO a cerut marti Rusiei sa-si retraga toate trupele si armamentul greu din estul Ucrainei si sa inceteze sustinerea acordata separatistilor prorusi din aceasta regiune, a declarat secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, dupa o intalnire avuta la Bruxelles cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Seful Aliantei Nord-Atlantice a adaugat ca i-a transmis ministrului rus ingrijorarea NATO cu privire la numarul mare de exercitii militare efectuate de Rusia intr-o perioada scurta, transmite Reuters.

„Am discutat de asemenea nevoia de transparenta, in special atunci cand avem o prezenta militara crescuta de-a lungul frontierelor noastre. Pentru NATO, este important sa facem tot ceea ce este posibil pentru a evita ca anumite incidente sa scape de sub control”, a declarat Stoltenberg.

Discutiile de marti de la Bruxelles intervin pe fondul tensiunilor existente intre Rusia si NATO ca urmare a rolului Moscovei in criza ucraineana. NATO si-a suspendat cooperarea militara si civila cu Rusia de mai bine de un an ca urmare a anexarii Crimeii de catre Federatia Rusa si a sprijinului acordat de Moscova rebelilor prorusi din estul Ucrainei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.