Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avertizări de inundaţii pentru nord-vestul României

Bucureşti: Avertizări de inundaţii pentru nord-vestul României

DISTRIBUIȚI

137041  – 27052015 – Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, miercuri dimineata, avertizari cod rosu si portocaliu de inundatii pentru mai multe judete. Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibiledepasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramures. Codul rosu este valabil de la ora 07:05, pana la ora 14:00.

Totodata, este in vigoare si un cod portocaliu de inundatii, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie in bazinul hidrografic Crasna, judetele Satu Mare si Salaj, bazinul hidrografic Somesul Mic (afluenti), judetul Cluj si afluentii Somesului aferenti sectorului aval s.h. Dej, judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Zalau, Maja, Salaj, Barsau, Agrij, Almas, Lonea, Borsa, Nadas, Fizes.

Codul portocaliu este valabil de asemenea pana miercuri la ora 14:00.

Hidrologii au emis si cod galben, valabil pana la ora 12:00, existand posibilitatea depasirii cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul superior si mijlociu al Crisului Negru amonte s.h. Tinca, judetul Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor Valea Rosie, Beiusele, Craiasa, Valea Neagra, Sighisel, Crisul Nou, Crisul Varatecului, Crisul Pietros.

In acelasi interval se afla sub cod galben si afluentii Somesului Mic aferenti sectorului s.h. Cluj Napoca-confluenta cu raul Somes din judetul Cluj si bazinele hidrografice Agrij si Almas (afluenti ai Somesului) din judetul Salaj. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.