Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Banii pentru partide, doar prin bancă

Bucureşti: Banii pentru partide, doar prin bancă

DISTRIBUIȚI

136575 – 07052015 ––  Legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale a fost adoptata miercuri de catre Camera Deputatilor, dupa ce a fost reexaminata la cererea presedintelui Klaus Iohannis. Actul normativ reexaminat a fost adoptat cu 296 de voturi pentru, sase voturi impotriva si 15 abtineri, potrivit Evz.ro.

Legea prevede ca formatiunile politice pot lua imprumuturi doar prin acte notariale, insotite de documente de predare-primire. Mai mult, in contract trebuie sa fie prevazute si modul si termenul de restituire a banilor.

In plus, imprumuturile si restituirea lor se poate face de acum doar prin banca, iar sumele care nu sunt inapoiate in termenul prevazut in contract se considera donatii.

Legea cu amendamentele aferente reexaminarii a fost adoptata mai intai in plenul Senatului, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a aratat increzator ca, odata cu adoptarea acestei legi si altor acte normative electorale, se va schimba modul in care se face politica in Romania.

„La inceputul anului, am promis ca vom realiza o reforma electorala profunda care sa schimbe fundamental modul in care se face politica in Romania si sa reseteze relatia politicului cu cetatenii. Ma bucur ca astazi am demonstrat inca o data ca PSD isi respecta angajamentele asumate in fata opiniei publice (…). Adoptarea legii partidelor politice, a legii privind finantarea campaniilor electorale si a legii privind alegerile locale- in urma consultarilor cu societatea civila, va da, printre altele, posibilitatea partidelor mici sa se implice activ in viata comunitatilor locale si va pune capat practicilor nesanatoase dintre finantatori si partide prin transparentizarea tuturor fluxurilor financiare”, a scris pe Facebook Valeriu Zgonea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.