Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Băsescu îl atacă iar pe Ponta, dar îi dă şi sfaturi

Bucureşti: Băsescu îl atacă iar pe Ponta, dar îi dă şi sfaturi

DISTRIBUIȚI

136781 – 15052015 – Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa premierului Victor Ponta în legătură cu ameninţarea premierului adresată personalului din Ministerul Justiţiei referitoare la găsirea soluţiilor pentru limitarea exportului de masă lemnoasă neprelucrată.

”VVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, până la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta, că o să le plăteşti salariile. Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene”, a scris fostul președinte pe Facebook.

”Ce poate face Guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală. Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea”, adaugă Traian Băsescu.

”Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat – şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191. Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure”, i-a transmis Băsescu premierului.

În finalul postării, Traian Băsescu îl ironizează pe Victor Ponta, dar nu-l uită nici pe Klaus Iohannis: ”Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche.  Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.