Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Camera Deputaţilor: Reexaminarea Codului Silvic, respinsă în comisii

Bucureşti: Camera Deputaţilor: Reexaminarea Codului Silvic, respinsă în comisii

DISTRIBUIȚI

 136693 – 12052015 – Deputatii au respins, marti, in comisii, cererea de reexaminare a Codului Silvic transmisa de presedintele Klaus Iohannis. Decizia a fost luata cu 35 de voturi „impotriva” cererii si 21 „pentru”, de deputatii din comisiile juridica, de agricultura si de mediu, informeaza B1 TV.

Cererea formulata de Klaus Iohannis urmeaza sa ajunga in plenul Parlamentului, unde va fi luata decizia finala.

Reprezentantii PNL au sustinut cererea de reexaminare, in timp ce PSD si UDMR au fost impotriva.

In timpul dezbaterilor au avut loc dispute procedurale, deputatii PSD sustinand ca in comisii trebuie votat direct asupra acceptarii sau respingerii cererii de reexaminare, in timp ce PNL a dorit sa se dea cuvantul reprezentantilor societatii civile, Consiliului Concurentei si sa se dezbata punct cu punct obiectiile presedintelui.

Dupa discutii generale, s-a exprimat votul, fiind decisa respingerea cererii de reexaminare.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare Parlamentului, pe 23 martie, legea de modificare a Codului Silvic.

Seful statului a aratat atunci ca „unele dintre interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi sunt de natura sa limiteze activitatea operatorilor economici si sa aiba un impact nedorit asupra mediului concurential si, implicit, asupra economiei, creand premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator”.

Presedintele mai arata ca, „asa cum au fost redactate, unele dintre dispozitiile acestei legi ar putea atrage posibilitatea ca statul roman sa fie acuzat de incalcarea obligatiilor asumate in calitate de stat membru al Uniunii Europene”.

In cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008, seful statului i-a transmis presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care sunt punctele care trebuie reexaminate.

Intai, presedintele a atras atentia ca noua lege „reglementeaza posibilitatea ocoalelor silvice de regim de a oferi proprietarilor de fond forestier anumite servicii remunerate”.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat ca un nou aliniat „instituie obligativitatea intocmirii amenajamentelor silvice doar pentru proprietatile de fond forestier mai mari de 10 ha”.

In acelasi timp, seful statului a semnalat ca „prin faptul ca sunt extinse categoriile exceptate de la regimul general aplicabil in cazul scoaterii definitive a unor suprafete din fondul forestier national apreciem ca se confera un avantaj anumitor categorii de beneficiari (proprietarii de retele de energie din surse regenerabile, proprietarii de parcuri recreative, tematice si/sau educationale), avantaj ce ar putea sa intre in sfera notiunii de ajutor de stat”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.