Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Congresmani americani la Palatul Victoria

Bucureşti: Congresmani americani la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

137112  – 29052015 – Prim-ministrul Victor Ponta a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu o delegație a Congresului SUA condusă de Deb Fischer, preşedintele Subcomitetului pentru Ameninţări Emergente şi Capabilităţi din cadrul Senatului SUA. Din delegație au mai făcut parte senatorii John Cornyn,  Jeff Sessions, John Barrasso și  Mike Conaway, membru în Camera Reprezentanților, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul român a salutat prezenţa la Bucureşti a delegaţiei Congresului SUA și dinamica susținută a consultărilor cu oficialii americani, vizita în România fiind extrem de importantă atât din perspectiva dezvoltărilor preocupante din plan regional, dar și a evoluțiilor dinamice la nivelul Parteneriatului Strategic româno-american.

Premierul român a exprimat aprecierea Guvernului de la București pentru implicarea activă a SUA în consolidarea Parteneriatul Strategic cu România, pe multiple componente, politic, militar și economic. A prezentat proiectele și angajamentele în ceea ce privește consolidarea capacităților de apărare ale României.

Delegația Congresului prezentă la Palatul Victoria a salutat cooperarea politico-militară excelentă a României cu SUA, bilateral şi în cadrul NATO, în teatrele de operaţii –Afganistan – dar şi în România, în bazele din țară.

În cadrul întrevederii, a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din vecinătatea estică, cu accent pe situația de securitate. Premierul Ponta a prezentat măsurile luate de Guvernul României pentru a susține eforturile de apropiere de UE ale țărilor din Parteneriatul Estic, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

sursa foto:gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.