Acasă Externe Agenda Europeana Bucureşti: Corina Cretu la Marius Nica

Bucureşti: Corina Cretu la Marius Nica

DISTRIBUIȚI

 136831 – 18052015 – Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a avut luni o întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, ca urmare a vizitei efectuate săptămâna trecuta la Bruxelles. Principalele teme abordate de către Marius Nica și Corina Crețu au vizat stadiul Programului Operațional Infrastructură Mare dar și lista proiectelor din perioada de programare 2007 – 2013 care trebuie fazate pe următorul cadru financiar, potr4ivit unui comunicat al MInisterului Fondurilor Europene.

“În urma discuției de astăzi am stabilit ca autoritățile române să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca Programul Operațional Infrastructură Mare să fie aprobat la Bruxelles în luna iunie. În cadrul aceleiași luni, dorim să transmitem Comisiei și lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care dorim să le fazăm”, a explicat ministrul Marius Nica.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre task force-ul înființat la Bruxelles pentru a veni în sprijinul statelor cu un nivel redus de absorbţie. Ministrul român și-a exprimat, și cu această ocazie, aprecierea pentru grupul de lucru inițiat de către Comisarul european, Corina Crețu, a cărui activitate vine în sprijinul a opt state membre ale Uniunii Europene cu o rată de absorbţie mai mică de 60%. Cei doi au subliniat că efortul comun al ambelor părţi este unul de o importanță deosebită și își propune indentificarea unor căi eficiente pentru mărirea ratei de absorbție pe actualul cadru financiar.

“Așa cum am afirmat și la Bruxelles, munca depusă în toată această perioadă pentru creșterea nivelului absorbției pe actualul cadru financiar va avea rezultate pozitive și se vor putea observa în a doua parte a acestui an.Sunt încrezător, totodată, că România va demonstra mai multa eficiența în perioada de programare 2014-2020, țara noastră acumulând experiența lecțiilor din perioada 2007 – 2013.  Îi mulțumesc doamnei comisar Crețu pentru discuția productivă și eficientă, pentru sprijinul său constant care va fi unul extrem de important în evoluția României”, a mai declarat Marius Nica.

La discuția de astăzi a participat și Mihaela Ciuciureanu, secretar de stat în cadrul MFE. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.