Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputat PNL:  Haosul de la CNAS arată dispreţul cu care Guvernul...

Bucureşti: Deputat PNL:  Haosul de la CNAS arată dispreţul cu care Guvernul îi tratează pe români

DISTRIBUIȚI

136511 – 05052015  – Deputatul PNL Grigore Crăciunescu semnalează că, odată cu expirarea termenului limită pentru implementarea cardului unic de sănătate, Guvernul Ponta prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a făcut decât să creeze haos în sistemul public de sănătate, generând confuzie, nemulţumire și indignare în rândul pacienților care ar trebui să beneficieze de servicii medicale.

Cu toate că din data de 1 mai a.c. a devenit obligatorie folosirea cardului de sănătate, în acest moment nici măcar nu au fost distribuite toate cardurile, la care se adaugă și numeroasele disfuncționalități de ordin tehnic ale sistemului integrat de informații (SIUI), serverele blocându-se în momentul activării cardurilor de sănătate.

Liberalul avertizează că s-au înregistrat probleme legate de funcţionarea cardului de sănătate în mai multe unități medicale, astfel încât cetățenii sunt puși în imposibilitatea de a beneficia de acest unic sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Faptul că, din totalul de 14,3 milioane de carduri, 840.000 nu au ajuns la pacienți, demonstrează disprețul cu care Guvernul PSD și CNAS îi tratează pe români.

Pe această cale, deputatul PNL adresează  un apel către ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și către preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, ca măcar în ultimul ceas să dea dovadă de responsabilitate și să informeze populația corect și eficient pe tema deficiențelor în implementarea acestui sistem.

Deputatul Grigore Crăciunescu le solicită să ţină în permanenţă legătura cu toţi factorii implicaţi, în special cu medicii de familie şi spitalele, pentru a rezolva orice problemă generată de sincopele apărute în implementarea acestui proiect strategic pentru sistemul de sănătate, dar și sancționarea factorilor decizionali care nu au semnalat la timp imposibilitatea implementării noului sistem începând cu data de 1 mai. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.