Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Marian Neacșu: România a intrat, în sfârșit, într-o logică a...

București: Deputatul Marian Neacșu: România a intrat, în sfârșit, într-o logică a democrației

DISTRIBUIȚI

 136627 – 08052015  – În cadrul pachetului de legi gândit pentru reforma electorală, a fost adoptată miercuri, 6 mai, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Acest act normativ statuează relaţiile politice pe două principii solide: transparenţă şi corectitudine, România intrând în sfârşit într-o logică a democraţiei. Noua lege încurajează competitorii electorali să declare toate sumele cheltuite şi închide porţile pentru înţelegeri obscure între politicieni şi mediul de afaceri, este de părere deputatul PSD Marian Neacșu.

Camera Deputaţilor a adoptat cererea de reexaminare a preşedintelui, formulată faţă de acest proiect, iar Comisia specială pentru Cod electoral a decis modificarea legii astfel încât termenul de restituire a împrumuturilor nu poate fi mai mare de trei ani. Împrumuturile în bani şi restituirea acestora se pot face numai prin virament bancar, iar împrumuturile în bani care nu sunt restituite în termen de trei ani se constituie în donaţii, cu respectarea prevederilor referitoare la acestea. O altă modificare importantă este legată de donaţiile cu sarcină cu privire la imobile cu destinaţia de sedii. Noua lege a introdus un termen de doi ani pentru a îndeplini sarcina cumpărării unui imobil dintr-o donaţie făcută în acest scop. Neîndeplinirea termenului atrage după sine anularea exceptării de la plafonare.

Comisia a mai decis introducerea publicării în Monitorul Oficial şi a împrumuturilor, nu numai a donaţiilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.