Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul turcilor contrazice: “Poţi să ai naşi creştini”

Bucureşti: Deputatul turcilor contrazice: “Poţi să ai naşi creştini”

DISTRIBUIȚI

136932 – 21052015 – Reprezentantul minoritatii turce in Parlamentul de la Bucuresti il contrazice pe premierul Ponta si arata ca si musulmanii au nasi. Miercuri, inainte de depunerea juramantului de catre noul ministru al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, Ponta a negat ca Liviu Dragnea, fostul titular al Dezvoltarii, ar fi nasul acesteia. Insa Ibram Iusein, deputatul turcilor din Parlament, a afirmat pentru Stiripesurse.ro ca si musulmanii au conceptul de „nas”.

„Avem nasi, cum sa nu avem? La cununia civila poti sa ai si nasi crestini, iar la cea religioasa exista nasi musulmani, unii spun ca ar fi un fel de inlocuitori ai vechililor, care la turci erau cei care aranjau casatoriile intre doi tineri, dar, in ziua de azi, cuplurile moderne nu mai au nevoie de vechili pentru a se cunoaste, pentru aranjamentele de nunta. Exista insa, si nunti cu vechili si nasi, totodata. Deci, si musulmanii au nasii lor, putem spune, nu ii impiedica nimeni, pe langa obisnuitii martori”, a declarat Iusein.

Premierul Ponta nu s-a limitat la a spune ca musulmanii nu au nasi de casatorie ci i-a facut si „prosti” pe jurnalistii care au scris ca Sevil Shhaideh ii este fina lui Liviu Dragnea, pe care il inlocuieste la Dezvoltare.

„Doamna ministru Shhadeh – am pronuntat corect? – va continua proiectele incepute de Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltarii”, a spus Ponta, in sedinta de guvern la care a participat si Liviu Dragnea, avertizand ca vor urma multe atacuri nefondate.

„Am aflat ca doamna ministru, desi e musulmana, are un nas crestin. Nu stiu daca sa rad sau sa plang cand aud atatia prosti care publica stiri. Ii multumesc (lui Dragnea – n.red.) si ma bazez in continuare ca toate proiectele incepute le vom putea duce la bun sfarsit”, a subliniat prim-ministrul.

La randul sau, Liviu Dragnea, prezent la sedinta de Guvern, a spus ca premierul Victor Ponta a facut o alegere „inteleapta” atunci cand a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii, precizand ca o cunoaste de 15 ani, dar nu i-a fost nas la cununie, doar „martor”.

Intrebat despre relatia personala pe care o are cu Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea a criticat presa, sustinand ca nu ii este nas.

„Presa a scris si a vorbit multe in aceste zile si sunt unii cetateni care lucreaza in presa care si-au permis sa isi bata joc si de unii membri din familia mea (…) In religia musulmana nu exista termenul de nas, sunt martori (…) Nu exista termenul de nas si fin”, a sustinut Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh s-a casatorit in 2011, la Constanta, iar presa locala a scris ca nasi i-au fost Nicusor Constantinescu si Liviu Dragnea. Conform Radio Islam, la Constanta, in cazul unei nunti musulmane „martorii sunt musulmani”, in schimb „nasii de cununie civila pot fi romani”.

Liviu Dragnea a demisionat, vinerea trecuta, din functia de ministru al Dezvoltarii dupa ce Inalta Curte l-a condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului, decizia nefiind definitiva. – – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.