Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Eugen Nicolăescu: Alocaţiile trebuie să fie egale pentru toţi copiii

Bucureşti: Eugen Nicolăescu: Alocaţiile trebuie să fie egale pentru toţi copiii

DISTRIBUIȚI
eugen_nicolaescu

137125  – 29052015 – Ideea diferențierii alocațiilor pentru copii în funcție de nivelul veniturilor familiei este ”o prostie”, susţine viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, care s-a arătat surprins că ministrul Muncii „nu cunoaşte Constituţia”, potrivit RFI Romania.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat joi că cere Curţii Constituţionale să se pronunțe dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau poate fi acordată diferenţia.

Eugen Nicolăescu critică demersul guvernanților: „Doamna ministru Rovana Plumb vrea să solicite consultanţă Curţii Constituţionale. Sunt foarte surprins că un om cu atâta experienţă politică nu cunoaşte Constituţia şi reglementările legale. Curtea Constituţională nu este organ care face consultanţă pentru cine se năzare”.

Deputatul PNL crede că „toată lumea ştie că în Constituţie sunt prevăzute drepturi şi libertăţi cetăţeneşti fundamentale. Una dintre ele este aceea privind sprijinirea copilului. Dacă dreptul este universal şi este egal pentru toţi cetăţenii, atunci cred eu că şi alocaţia de stat pentru copii trebuie să aibă această amprentă prevăzută de Constituţie”.

„Atunci când s-a pus problema revizuirii Constituţiei şi mai ales în ultimele luni, noi le-am solicitat celor de la PSD să reluăm discuţiile de la principii fundamentale şi evident de la drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, cum sunt ele în Constituţie, dacă au sau n-au toate prevederile necesare ca ele să fie uşor aplicabile. Această poziţie a PSD-ului de acum ne dovedeşte că noi am avut dreptate, că poziţia noastră a fost corectă. Când cineva vine şi interpretează în acest fel ciudat prevederile constituţionale, mi se pare că nu se urmăreşte decât un scop strict, strict, strict electoral, pentru un anume electorat, pentru că PSD-ul cred că are în acest moment probleme de imagine în rândul electoratului şi vrea să şi-l recâştige”, afirmă liberalul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.