Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fonduri pentru cercetare în domeniul nuclear

Bucureşti: Fonduri pentru cercetare în domeniul nuclear

DISTRIBUIȚI

 137070  – 27052015  Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, deblocarea sumei de 3 milioane de lei, pentru luna mai 2015, din bugetul alocat Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, fonduri care vor contribui la finanțarea activității de cercetare-dezvoltare desfășurată în cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN). Se vor asigura, astfel, utilități pentru întreaga Platformă nucleară de la Mioveni, participarea la întâlnirile de lucru programate în cadrul Proiectelor Comisiei Europene, operarea în siguranță a infrastructurii cu funcții de securitate nucleară, participarea personalului la acțiuni de instruire profesională, plățile unor activități curente, drepturi salariale etc., potrivit unui comunicat al Guvernului

Obligațiile RATEN pentru anul 2015 constau în realizarea Programului anual de cercetare, program avizat de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare și corelat cu implementarea construcției în România a reactorului nuclear de demonstrație ALFRED, cu respectarea angajamentelor, acordurilor și parteneriatelor de colaborare cu organismele internaționale, Comisia Europeană și Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena.

RATEN este o regie de interes strategic ce coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare şi, prin sucursalele sale, Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN ICN) și Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare București-Măgurele (RATEN CITON), asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear Național.

Programul Energetic Nuclear Național prevede operarea în condiții de siguranță și competitivitate a Unităților 1-4 Cernavodă, pregătirea specialiștilor în domeniu și o cooperare internațională susținută.

Din valoarea totală de 69 de milioane de lei a Programului anual privind dezvoltarea suportului tehnic național și cooperarea internațională pentru energia nucleară, Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri i-au fost alocate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, aproximativ 53 de milioane de lei.

Cele trei milioane de lei alocate astăzi de Guvern pentru activitatea de cercetare-dezvoltare desfășurată de RATEN se adaugă fondurilor din luna aprilie în sumă de alte trei milioane de lei. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.