Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Horodniceanu a fost numit şef al DIICOT

Bucureşti: Horodniceanu a fost numit şef al DIICOT

DISTRIBUIȚI

 136853 – 19052015 –Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pe o perioadă de 3 ani, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Anunţul Preşedinţiei vine oarecum pe neaşteptate după ce, cu nici 24 de ore înainte, Klaus Iohannis lăsase să se înţeleagă, la conferinţa de presă de luni seara de la Palatul Cotroceni, că nu se grăbeşte cu numirea noului şef al DIICOT.

Daniel Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi, a fost propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru a ocupa funcţia rămasă vacantă la şefia DIICOT după arestarea Alinei Bica.

Desemnarea noului şef al DIICOT a născut controverse în şedinţa CSM din 4 mai. Interviul susţinut de Daniel Horodniceanu a fost prilejul unor contre dure între membrii CSM.

Daniel Horodniceanu, în vârstă de 41 de ani, a fost ales de Cazanciuc dintre şase procurori care au depus dosarul pentru şefia DIICOT.

Horodniceanu are o vechime de 16 ani in functia de procuror, dintre care sase ani in functii de conducere, iar in prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT din anul 2012.

În mandatele sale, DIICOT Iaşi (în perioadele 2006-2009 şi 2012-2015) s-a remarcat prin numărul foarte mare de arestări şi percheziţii care au dus la destructurarea unor reţele de contrabandă cu tutun la graniţa dintre România şi Republica Moldova.

De asemenea, procurorul a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului, precum si formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.