Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ilie Sârbu susţine că nu are cum să fie vizat de...

Bucureşti: Ilie Sârbu susţine că nu are cum să fie vizat de anchetă

DISTRIBUIȚI

136771 – 15052015 – Senatorul PSD Ilie Sarbu, a comentat raportul Corpului de Control al premierului privind activitatea ROMSILVA, unde sunt semnalate fapte de natura penala comise in 2009. In urma raportului, s-a decis ca toti membrii Consiliului de Administratie al Romsilva trebuie cercetati de DNA pentru abuz in serviciu, iar din echipa respectiva facea parte si un reprezentat al Ministerului Agriculturii, condus la acea vreme de Ilie Sarbu.

Senatorul PSD a declarant ca nu poate fi vizat de Ancheta: „Ministrii nu sunt reprezentanti in consiliile de administratie. Sunt sefii peste toate consiliile astea, intr-un fel. Lucrurile se vor clarifica, pentru ca in 2008 s-a dat Codul Silvic, pe vremea PDL-ului, si nu mai preciza cine face regulamentul pentru exploatarea masei lemnoase. Atunci, o doamna director din minister a dat mandat Consiliului de Administratia al Romsilva pentru ca erau solicitari de cumparare masa lemnoasa si era totul blocat. Codul nou nu mai spunea ca vechiul cod cine face lucrul asta. Dupa aceea, in 2010, lucrurile s-au rezolvat, au intrat in normal. Ca in subordinea regiei toate directiile silvice judetene au vandut, au facut, asta e alt aspect”, a declarat Sârbu.

„Nu am nicio legatura, nu ma ocup eu cu asta. Mai e exemplul cu ADS. Tot asa se spunea: ca eu am facut, ca eu am dres. In final, condamnarile s-au dat la consiliul de administratie, ca e autonom. Iar la regii sunt si mai autonome consiliile de administratie. Cand se vor face anchetele mai departe, Consiliul de Administratie al Romsilva vine cu hartia de la minister, ca avea dreptul sa faca regulamentul. Acum am aflat. Nici eu nu am stiut. M-a luat prin surprindere. Eu nu m-am mai gandit ce s-a intamplat in 2009.

Eu am plecat de la minister. Asta s-a intamplat pe 29 septembrie si noi in octombrie am plecat. Ce sa mai fi verificat eu? Toate celelalte s-au desfasurat in vremea in care nu mai eram noi la guvernare, ci era PDL-ul. Nu mai erau nici directorii nostri. A dat ordin Blaga si intr-o noapte s-au schimbat toate conducerile. Tot ce spune Corpul de Control nu se refera la perioada Sarbu si nici a PSD”, a punctat Ilie Sarbu.

Guvernul a facut publica sinteza rapoartelor Corpului de Control referitor la verificarile privind valorificarea produselor fondului forestier. Reprezentantii Guvernului au sesizat DNA in legatura cu defrisarile de paduri, acuzand 52 de fapte posibil de natura penala.

In raport s-au reclamat defrisarile ilegale din tara, iar angajatii de la Romsilva si firmele implicate in traficul fondului forestier au fost acuzati de abuz in serviciu, fals in acte, fals in declaratii si fals intelectual. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.