Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea

Bucureşti: Închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

136770 – 15052015 – Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au pronuntat vineri dimineata sentinta in dosarul in care presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fraudarea referendumului din iulie 2012, privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, dar sentinta nu este definitiva, putand fi contestata.

Instanta a amanat saptamana trecuta luarea unei decizii in cazul lui Liviu Dragnea.

Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor anticoruptie, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Presedintele executiv al PSD a spus in repetate randuri ca el nu a comis nicio infractiune chemand oamenii sa vina la referendum in ziua votului.

„Daca va fi considerata infractiune, atunci inseamna ca nimeni nu va mai putea sa faca campanie electorala in Romania, deci va fi foarte bine pentru democratie, intre ghilimele”, a subliniat Dragnea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.