Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Inspecţia Judiciară, cu ochii pe Băsescu

Bucureşti: Inspecţia Judiciară, cu ochii pe Băsescu

DISTRIBUIȚI

137004 – 25052015 – Inspectia Judiciara a decis ca fostul presedinte Traian Basescu a incalcat independenta justitiei atunci cand a afirmat ca CSM si Inspectia Judiciara „baga maciuca in gura” oricui incearca sa comenteze deciziile instantelor. Raportul Inspectiei Judiciare (IJ) va fi suspus spre aprobare prin vot, marti, Consiliului Superior al Magistraturii, informeaza Realitatea TV.

La sfarsitul lunii aprilie, intr-o emisiune de televiziune, Traian Basescu s-a aratat nemultumit de „agresivitatea IJ si CSM”, facand trimitere la procesele generate de retrocedari, in care au fost arestati o serie de politicieni, printre care si Elena Udrea.

„O sa fiu foarte direct si pe intelesul tuturor: in momentul de fata, IJ si CSM au devenit o maciuca care se aplica direct in gura oricarui om care vrea sa exprime ceva despre justitie. Nu va suparati, in spatele acestei agresivitati a IJ si CSM se afla o mare de coruptie si o sa va exemplific. (…) Eu sunt revoltat de abordarea Maciuca in gura oricui vorbeste de justitiei, noi suntem perfect’. Nu, domnilor, sunteti la fel de corupti ca cei din administratie. V-am protejat de influenta politicului, dar totul are o limita. Obraznicia are o limita. Nu imi spuneti mie, care stiu de ce s-a creat legea 10 si ANRP-ul (..) Modul in care incearca de 6 luni sa se arate a fi Fecioara Maria e una din minciunile publice pe care incearca sa le instaleze in favoarea unei justitii discretionare. Deci, justitia nu poate fi discretionara. (…) Daca trebuie sa lasam arestarile discretionare la mana unor judecatori mai putin fair-play nu e in regula”, a declarat Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.