Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ioan Chelaru (PSD): Votul în cazul Dan Şova trebuie reluat

Bucureşti: Ioan Chelaru (PSD): Votul în cazul Dan Şova trebuie reluat

DISTRIBUIȚI

136659 – 11052015  – Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat luni ca, in opinia sa, votul in cazul cererii de retinere si arestare a lui Dan Sova trebuie reluat, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, intrucat faptul ca hotararea Senatului privind votul din 25 martie a fost declarata neconstitutionala presupune ca intreaga procedura este neconstitutionala. 

„Cred ca drumul de urmat este comisia juridica si in prima saptamana dupa, o sedinta de plen, reluarea votului. Atata timp cat Curtea Constitutionala a declarata intreaga hotarare neconstitutionala asta inseamna ca si votul a fost neconstitutional. Intreaga procedura trebuie reluata”, a spus Chelaru luni, la finalul Biroului Permanent al Senatului.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis la 6 mai, in urma unei sesizari depuse de PNL, ca hotararea Senatului in cazul votului pentru solicitarea DNA de incuvintare a arestarii lui Dan Sova, dat la 25 martie este neconstitutionala.

PNL a sesizat, la 23 aprilie, Curtea Constitutionala, aratand ca „Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului in cauza”.

Presedintele CCR Augustin Zegrean declarase ca, in cazul in care se va decide ca aceasta hotarare este nevalida trebuie data o alta hotarare, deci sa se reia votul.

Pe de alta parte, miercuri, Zegrean a afirmat doar ca „Senatul stie ce trebuie sa faca”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat atunci ca Senatul se va conforma acestei decizii, insa trebuie ca motivarea CCR sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Chelaru a precizat luni ca CCR va trimite si Senatului, oficial, decizia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.