Acasă Politic București: Klaus Iohannis susține respectarea drepturilor femeilor din întreaga lume

București: Klaus Iohannis susține respectarea drepturilor femeilor din întreaga lume

DISTRIBUIȚI

 136621 – 08052015  – Preşedintele României Klaus Iohannis, a scris, vineri, un mesaj pe contul său de Facebook, cu ocazia Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în care spune că respectul față de cei din jurul nostru este o virtute iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă. Preşedintele Iohannis a reamintit că şi faptul că în luna martie, a promulgat legea care declară 8 Mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

            „Respectul față de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă. În luna martie, am promulgat legea care declară 8 Mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, iar astăzi mă alătur campaniei internaționale ‪#‎HeForShe, în semn de susținere a drepturilor femeilor din întreaga lume„, a scris şeful statului pe contul său de Facebook.

            Ziua de 8 mai a fost declarată ca Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, după adoptarea unei propuneri legislative, în luna februarie 2015, de către Parlament, la iniţiativa mai multor senatori PSD, UDMR şi PPDD, notează România Liberă.

            Proiectul de lege a avut ca scopul de a promova egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, celebrarea acestei zile ducând la atragerea atenţiei asupra discriminării şi efectelor acesteia între bărbaţi şi femei. Autorităţile vor putea organiza manifestări, iar televiziunea şi radioul public vor putea include programe dedicate Zilei egalităţii de şanse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.