Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liberalii amenință

Bucureşti: Liberalii amenință

DISTRIBUIȚI

 136660 – 11052015  – Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat luni, cu privire la hotararea Senatului in cazul votului dat in 25 martie pentru cererea DNA de retinere si incuviintare a arestarii lui Dan Sova care a fost declarata neconstitutionala, ca „ar trebui sa se dea si o hotarare de incuviintare” a cererii, care s-ar putea da doar in baza Constitutiei, pe care PSD sa o conteste la randul sau la CCR. 

„Noi dorim o hotarare de incuviintare pentru ca PSD pana acum a incercat doua hotarari. Prima a fost o nonhotarare, am contestat, CCR a spus ca trebuie o hotarare, au incercat apoi o hotarare negativa, nu le-a iesit nici atunci CCR a spus ca nu-i buna, ar trebui ca PSD sa incerce acum si o hotarare de incuviintare, pozitiva, sa faca ei contestatie la CCR si sa spuna CCR daca o hotarare de incuviintare, o hotarare pozitiva, data pe constitutie, este buna sau nu. Altfel ei fug, vor sa se ascunda in reluarea votului pe care il vor controla la sange de aceasta data pentru a il apara cum trebuie si definitiv pe Dan Sova. Noi vrem o hotarare de incuviintare si credem ca se poate incerca si o hotarare de incuviintare si vom vedea daca CCR spune ca asa ceva este neconstitutional in conditiile in care se poate da doar pe constitutie” a declarat Bodea luni, potrivit Hotnews.ro.

Intrebat daca un eventual nou vot se va face cu cabine de vot, Bodea a afirmat ca liderii PSD vor sa controleze senatorii sai si ca probabil in acest scop votul va fi la vedere.

„PSD se va grabi ca sa scape de acest schelet in dulap. Daca PSD vrea sa controleze votul, va dori sa se voteze la vedere. Va reamintesc, data trecuta 26 de senatori PSD au votat pentru arestarea lui Dan Sova. Dan Sova are un capital de ura in PSD destul de mare. Liderii lor, daca vor sa il apere, vor trebui sa controleze votul si atunci ii vor forta pe senatorii lor sa voteze la vedere pentru ca ei sa vada si sa le fie frica sa voteze impotriva lui Dan Sova”, a spus Bodea.

Declaratia sa vine dupa luni senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ca trebuie reluata procedura de vot pentru Dan Sova.

Senatul va lua o hotarare in acest sens dupa ce motivarea CCR va fi publicata in Monitorul Oficial. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.