Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea: “Astăzi demisia mea va fi efectivă”

Bucureşti: Liviu Dragnea: “Astăzi demisia mea va fi efectivă”

DISTRIBUIȚI

136872 – 20052015 – Liviu Dragnea a declarat, miercuri dimineata, ca va inregistra oficial astazi demisia din functia de presedinte executiv al PSD, in ciuda sustinerii aratate de colegii sai de partid. Declaratia a fost facuta in contextul in care liderii PSD din toata tara au fost informati, miercuri dimineata, ca sedinta Comitetului Executiv a fost amanata pana la o data care va fi anuntata ulterior, din cauza depunerii juramantului de catre noul ministru al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea a spus ca sedinta va avea loc „saptamana viitoare”, insa el isi depune de astazi demisia.

„Eu am anuntat de vineri ca imi depun mandatul, la BPN. Practic, luni nu a fost un BPN formalizat, iar colegii vor sa duca discutia in CEX, pentru a participa la ea toata tara. Astazi demisia mea va fi efectiva si va fi inregistrata. (…) Aseara am vorbit cu presedintele partidului, stia de la inceput decizia mea, nu a incercat sa ma convinga. Eu nu cred ca e in regula ca, dupa aceasta sentinta pe care eu o consider nedreapta (…), nu cred ca e in regula ca eu sa fiu presedinte executiv cu aceasta condamnare”, a explicat Liviu Dragnea.

Intrebat daca va reveni in functie in cazul in care va fi achitat de Inalta Curte la recurs, Liviu Dragnea a raspuns: „Sa ajungem acolo. Acum am reactionat la un fapt, foarte simplu”.

Dragnea e dispus sa ajute in continuare partidul cu toate fortele sale. „CEX va hotari in ce mod o sa ii ajut. Sunt deschis in continuare, nu mi-au disparut fortele, determinarea, dar nu mai pot ocupa aceasta functie”, a declarat Liviu Dragnea, adaugand ca respecta pozitiile de sustinere exprimate de catre colegii sai.

In plus, Liviu Dragnea a afirmat ca va continua sa sprijine „orice act guvernamental” si „orice actiune de organizare, mai ales ca 2016 e an electoral”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, vineri, de Inalta Curte la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs atat de Dragnea, cat si de procurorii DNA.

Totusi, Liviu Dragnea a demisionat din functia de ministru al Dezvoltarii, mandatul urmand sa fie preluat de Sevil Shhaideh, secretar de stat in minister, si, potrivit informatiilor difuzate in presa, fina lui Dragnea.

De asemenea, Dragnea a anuntat ca demisioneaza si din functia de presedinte executiv al PSD, urmand sa isi predea mandatul la sedinta Biroului Permanent National de luni.

Mai multi vicepresedinti si lideri din teritoriu au sustinut ca Dragnea nu este vinovat si nu trebuie sa plece din conducerea partidului. Sedinta BPN de luni nu a mai avut loc intr-un cadru formal, presedintele PSD, Victor Ponta, anuntand ca s-a consultat cu vicepresedintii si s-a decis ca demisia lui Liviu Dragnea va fi discutata de Comitetul Executiv, convocat pentru miercuri.

Liderii PSD au fost anuntati prin sms ca sedinta a fost amanata din cauza ca la ora 16.00 Sevil Shhaideh va depune juramantul la Palatul Cotroceni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.