Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ludovic Orban: Preşedintele ÎCCJ are multe motive să-şi dea demisia

Bucureşti: Ludovic Orban: Preşedintele ÎCCJ are multe motive să-şi dea demisia

DISTRIBUIȚI

137114  – 29052015 – Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustine, pe fondul scandalului Rarinca, ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, are mai multe motive pentru care trebuie sa demisioneze. „Are mai multe motive sa-si dea demisia (Livia Stanciu – n.r .). Printre ele, faptul ca nu si-a platit datoriile. (…) Doamna Rarinca nu era un pericol pentru a fi arestata”, a declarat joi liderul liberal, potrivit Antena 3.

In ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ludovic Orban a declarat ca institutia „este obligata sa efectueze o ancheta serioasa in aceasta speta”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a cerut marti intr-o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis sa le inlature „prin demitere ori demisie” pe sefa DNA, Laura Kovesi, si sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu.Tariceanu o acuza pe sefa DNA ca a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca in urma unui „denunt calomnios” al Liviei Stanciu, pentru ca ulterior sa fie declarata nevinovata de instantele de judecata.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu a declarat joi, reactionand la solicitarea de demisie facuta de presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu, ca nu exista niciun motiv sa demisioneze. Sefa ICCJ precizat ca a fost sesizata Inspectia Judiciara pentru a verifica daca, prin declaratiile sale, Tariceanu a adus atingeri independentei sistemului judiciar.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu  in care ii atrage atentia ca presedintele tarii nu dispune de competentele constitutionale sau legale de a inlatura din functie presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau procurorul-sef al Directiei Nationle Anticoruptie, adaugand ca, in ceea ce priveste solicitarea de indepartare prin demisie, acesta din urma este un act unilateral.

In ceea ce priveste cazul Marianei Rarinca, femeia arestata preventiv in urma unui denunt de santaj depus de presedinta ICCJ Liviz Stanciu, Iohannis il sfatuieste pe Tariceanu sa se adreseze, in masura in care considera necesar, Consiliului Superior al Magistraturii, acesta fiind singura autoritate publica care are competenta sa se pronunte cu privire la raspunderea disciplinara a judecatorilor si a procurorilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.