Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noi reproşuri de la Traian Băsescu

Bucureşti: Noi reproşuri de la Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

136856 – 19052015 –Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat marți, referindu-se la situația românului răpit în Burkina Faso, că reacția autorităților române este slabă. „Nu știu dacă vă amintiți, dar eu am spus de la bun început că reacția este slabă, mai ales că este imposibil ca România să nu aibă resursele necesare pentru a afla măcar zona cu aproximație unde se află românul răpit. Se întâmplă ca la o lună, o lună și ceva, să aflăm unde se află românul nostru. Cred că în aproape toată Africa România poate obține informații, dar este o slabă înțelegere a ce înseamnă acte de terorism. Eu am considerat atunci cu teroriștii din Irak un atent la siguranța națională, o agresiune la adresa Românie. Nu poți s-o tratezi altfel când un cetățean de-al tău este răpit”, a susținut Traian Băsescu, la B1 Tv.

Întrebat ce va urma de acum încolo, Traian Băsescu a spus că vor trebui desfășurate operațiuni „conduse de președinte sau de premier”.

„Atenționez că procesele teroriste se vor amplifica și, dacă statul român o să pară slab, vom avea multe atentate teroriste și răpiri. Grupurile teroriste asta caută, state slabe”, a mai speriat Băsescu.

„Nu avem nicio lege care să spună ce să facem în aceste situații. Avem o practică care spune că lucrurile acestea nu se rezolvă în CSAT, ci într-un cerc restrâns cu președintele sau premierul în capul mesei”, a concluzionat fostul președinte. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.