Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Oportunităţi de finanţare

Bucureşti: Oportunităţi de finanţare

DISTRIBUIȚI

 137035  – 26052015 – Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a participat marţi la Conferința  ”Finanțări pentru mediul privat. Marile investiții: oportunități și provocări” – Oportunități de finanțare pentru companii mari, prin noile Programe Operaționale cu Fonduri Structurale și de Investiții 2014 – 2020, alături de Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, și Vittoria Alliata di Villafranca, director în Direcţia pentru Politică Regională şi Urbană a Comisiei Europene.

“Domeniul pentru care ne-am reunit astăzi aici reprezintă o misiune importantă și o prioritate a Guvernului pe care îl reprezint. Cu toate că la nivelul anului 2012 (conform datelor oficiale furnizate de INS), întreprinderile mari reprezentau cca. 2,8% din totalul întreprinderilor, cifra de afaceri realizată de acestea a fost de aproximativ 42% din total cifra de afaceri, exporturile realizate au reprezentat cca. 70% din total exporturi, iar investițiile realizate au reprezentat cca. 55% din total investițiile brute realizate. Toate acestea demonstrează rolul important al întreprinderilor mari în crearea și menținerea competitivității economiei României”, a declarat Marius Nica, citat într-un comunicat al MInisterului Fondurilor Europene.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că în perioada de programare 2007-2013, întreprinderile mari au fost eligibile în Programul Operațional Sectorial Creșterea Competivității Economice pe axa prioritară 1 – ”Un sistem inovativ și eco-eficient de producție”, pe axa prioritară 2 – ”Cercetare, Dezvoltare Tehnologică și Inovare pentru competitivitate” și axa prioritară 4 – ”Creșterea eficienței energetice și a producției de energie regenerabilă”.

Astfel, potrivit datelor de la nivelul POSCCE, în ciclul financiar 2007 – 2013 au fost încheiate 164 de contracte pentru întreprinderi mari și mijlocii, în valoare de peste 4 miliarde RON.

Marius Nica a mai spus că lucrează în această perioadă,  împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, la un sistem prin care se dorește o prioritizare a acelor investiții și domenii care atrag cel mai mult bani europeni, astfel încât fondurile nerambursabile să fie îndreptate către sectoarele respective, iar ordonatorii principali de credite să primească acei bani pe masură ce demonstrează că proiectele sunt sustenabile, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.