Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul condamnă agresarea unor activişti de mediu

Bucureşti: Premierul condamnă agresarea unor activişti de mediu

DISTRIBUIȚI

137117  – 29052015 – Premierul Victor Ponta „condamna cu fermitate” actele de agresiune fizica asupra unor activisti pentru mediu, comise in urma cu patru zile pe Raul Alb, Hunedoara, si cere identificarea si tragerea la raspundere a agresorilor, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Primul Ministru, Victor Ponta, condamna cu fermitate actele de agresiune fizica comise in data de 24 mai 2015 asupra unor activisti ai societatii civile care se documentau asupra unor lucrari de hidroamelioratii de pe Raul Alb, judetul Hunedoara si cere institutiilor abilitate ale statului sa intreprinda toate masurile necesare pentru identificarea, prinderea si tragerea la raspundere a agresorilor. De asemenea, Primul Ministru isi exprima compasiunea pentru victimele acestui incident si sustine apelul lansat de Coalitia pentru Mediu din Romania”, se arata in comunicat.

Comunicatul a fost transmis dupa ce Coalitia pentru Mediu din Romania le-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta sa ia masuri urgente pentru a garanta securitatea activistilor de mediu, dupa cazul de agresiune asupra acestora de la Hunedoara.

Coalitia pentru Mediu cuprinde peste 30 de organizatii.

Duminica, doua persoane – reprezentantul unui ONG de protectia mediului si cel al unei firme care construieste o microhidrocentrala in satul Coroiesti (Hunedoara), la poalele Muntilor Retezat – au ajuns la spital in urma unui conflict izbucnit intre mai multe persoane, fiind deschis dosar penal pentru tentativa de omor si lovire.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Bogdan Nitu, declara atunci ca Politia orasului Hateg a fost sesizata ca in satul Coroiesti a avut loc un conflict spontan intre mai multe persoane. Politistii ajunsi acolo au stabilit ca un barbat in varsta de 40 de ani, din orasul Hateg, s-a deplasat, impreuna cu alte patru persoane, reprezentanti ai unui ONG de protectia mediului, in satul Coroiesti, cu intentia de a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

Proiectul de la Coroiesti consta in construirea, exploatarea si racordarea la sistemul energetic national a microhidrocentralei de pe raul Alb, iar beneficiarul este SC Abi Automotion SRL Deva. Autorizatia de construire a fost emisa de Consiliul Judetean Hunedoara in decembrie 2013, iar termenul de executie este de 36 de luni. Proiectul a fost demarat in 15 iulie 2014 si urmeaza sa fie finalizat in 15 iulie 2017.

Reprezentantii CJ Hunedoara spun ca autorizatia de construire a fost emisa in baza acordului de mediu dat de Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara, iar la dosar exista si o autorizatie din partea Geoparcului Dinozaurilor din Tara Hategului.

De asemenea, in zona, exista un al doilea proiect in lucru, care presupune construirea de locuinte de serviciu si birouri, beneficiarul fiind SC Abi Ecoacvacultura SRL, tot din Deva, care a primit autorizatie de construire de la Primaria comunei Salasu de Sus, in septembrie 2014. Termenul de executie este de 36 de luni, iar lucrarile au inceput in septembrie 2014.

La finalul proiectului, in zona ar trebui sa fie construite trei microhidrocentrale, o pescarie, o zona de procesare peste, un imobil cu locuinte si birorui. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.