Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Suediei

Bucureşti: Premierul Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Suediei

DISTRIBUIȚI

 136998 – 25052015 – Premierul Victor Ponta, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, l-au primit astăzi, la Palatul Victoria, pe preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin. Premierul român a salutat dialogul politic dinamic dintre România și Suedia și buna cooperare și coordonare între cele două țări, atât în plan bilateral, cât și european. De asemenea, premierul Victor Ponta a arătat că există numeroase puncte de convergenţă în politica externă unde cele două țări se coordonează pentru a consolida cooperarea la nivelul UE, un exemplu în acest sens fiind sprijinul angajat  pentru orientarea europeană a țărilor din vecinătatea estică.

În cadrul întrevederii au fost abordate și modalitățile prin care România și Suedia, la nivel guvernamental și parlamentar, pot sprijini reformele în diferite domenii și, totodată, parcursul european al Rep. Moldova. Premierul român a prezentat proiectele și sprijinul concret pe care România l-a acordat și continuă să-l acorde Rep. Moldova în ceea ce privește realizarea interconectării energetice, modernizarea infrastructurii de educație, domeniul cultural, reforma administrației etc. A arătat că susținerea statelor membre UE trebuie să continue, cu implicare financiară și expertiză, pentru a sprijini activ procesul de modernizare a Rep. Moldova.

Un alt subiect de discuție l-a reprezentat cooperarea bilaterală privind  incluziunea socială a cetățenilor români de etnie romă. Au fost prezentate măsurile adoptate de Guvern în acest domeniu, cu accent pe educație și protecție socială. A fost reiterată deschiderea României de a coopera cu Suedia, mai ales în ceea ce privește sprijinirea autorităților locale din România pentru a implementa proiecte destinate acestei comunități, potrivit unui comunicat al Guvernului. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.