Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele nu vrea

Bucureşti: Preşedintele nu vrea

DISTRIBUIȚI

 137031  – 26052015 – Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi că nu este de acord ca parlamentarii să-şi poată angaja rudele la cabinetele proprii fără ca acest fapt să mai fie considerat conflict de interese. „Urmăresc cu atenție și preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenția de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese. Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare. Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”, arată Klaus Iohannis într-o declaraţie postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Proiectul de modificare a legii conflictului de interese din Codul Penal este discutat, marti in Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

Potrivit noilor prevederi functionarilor publici li s-ar permite sa isi angajeze rudele pana la gradul II inclusiv, fara ca acest lucru sa fie considerat conflict de interese.

Initiativa legislativa, care a fost adoptata tacit de catre Senat pe 25 martie, se afla in procedura de urgenta. Ministerul Justitiei si Comisia Juridica a Senatului au dat aviz negativ pentru acest proiect. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.