Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Război între Ludovic Orban şi Sebastian Ghiţă

Bucureşti: Război între Ludovic Orban şi Sebastian Ghiţă

DISTRIBUIȚI

136910 – 21052015 – Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, il acuza pe deputatul ex-PSD Sebastian Ghita ca ar fi beneficiat de contracte preferentiale cu Transelectrica, prejudiciind statul cu sume importante. Ghita dezminte si face apel la Alina Gorghiu, presedintele PNL, sa ii inchida gura deputatului liberal.

Scandalul a fost prilejuit de depunerea unei motiuni simple de catre PNL pe subiectul Transelectrica. Ludovic Orban a afirmat ca aceasta companie cu capital majoritar de stat a acordat preferential contracte unor apropiati ai PSD, in special lui Sebastian Ghita, care plateste doar 2.500 de euro pe luna in loc de 2,5 milioane de euro, informeaza Stiri pe surse.ro.

„Ghita a beneficiat de un contract preferential la Transelectrica – inchirierea a 5.000 de km de fibra optica pe un pret penibil – platind pentru acesti 5.000 de km o suma ridicola. Nu poate sa trateze Transelectrica ca pe un butic in care sa smechereasca ei in conformitate cu interesele clientelei politice. Compania Doica Telecom care are contractul cu Teletrans care este furnizorul de servicii de telecomunicatii pentru Transelectrica – practic s-au inchiriat 5000 de km de fibra optica care asigura, conecteaza prin Transelectrica toate orasele resedinta de judet cu Capitala. Pe luna martie 2015 suma platita de firma la care faceam referire a fost de 2500 de euro cu TVA. Mi-e greu sa imi dau seama care e valoarea anuala a contractului. Oricum daca ai face o licitatie de piata in care sa inchei contractul mi s-a spus ca s-ar putea obtine minim 2,5 milioane de euro pe luna”, a explicat Orban, miercuri, intr-o conferinta de presa.

In replica, deputatul Sebastian Ghita, demisionar din PSD, sustine ca toate acuzatiile sunt minciuni.

„Inca nu vreau sa-l jignesc pe Ludovic Orban, dar cred ca aceasta campanie mincinoasa, prefacuta, care se foloseste de date false si minciuni nu mai poate fi tolerata. I-am mai dat niste replici acestui batran politician despre afacerile lui cu Nelu Iordache, Transalpina si Madalina (…) Cred ca e momentul sa inceteze sa mai arunce minciuni in spatiul public si in Parlament despre mine, despre familia mea si orice alte lucruri mai crede dansul ca sunt legat de mine. Este ultima data cand mai tolerez o astfel de minciuna fara sa fac plangere penala”, a declarat Sebastian Ghita pentru Hotnews.ro.

Totodata, el a dezvaluit ca a avut o discutie pe aceasta tema cu co-presedintele PNL Alina Gorghiu. „Trag speranta ca dansa nu va tolera practicile acestui politruc”, a declarat fostul pesedist, sustinand si ca Orban „nu poate fi anchetat” in prezent „pentru ca este din PNL”.

Motiunea cu titlul „PSD curenteaza banul public, bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica” a fost anuntata, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor de catre Ludovic Orban.

Acesta a precizat ca motiunea este semnata de 99 de deputati din PNL si din grupul democrat-popular. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca Biroul Permanent va analiza si, daca motiunea indeplineste conditiile prevazute de regulament, va stabili data la care ea va fi dezbatuta.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.