Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reprezentanţii marilor companii de operă din Europa se întâlnesc în România

Bucureşti: Reprezentanţii marilor companii de operă din Europa se întâlnesc în România

DISTRIBUIȚI

136696 – 12052015 – În perioada 19-22 noiembrie 2015, Opera Naţională Bucureşti (ONB) va fi gazda conferinţei de toamnă Opera Europa, eveniment care îi va aduce la Bucureşti, pentru prima dată, pe cei mai importanţi directori ai teatrelor lirice şi festivalurilor de gen din Europa. Tema principală a întâlnirii o constituie dezvoltarea profesională, potrivit unui comunicat al ONB.

Anunţul desemnării ONB drept gazdă a prestigiosului eveniment internaţional a fost făcut în data de 8 mai 2015 în cadrul Adunării Generale a membrilor Opera Europa, desfăşurată cu ocazia conferinţei de primăvară care a avut loc la Teatro Real din Madrid. România devine astfel prima ţară din Sud-Estul Europei în care se va desfăşura această întâlnire destinată profesioniştilor din domeniul managementului artei lirice.

Nicholas Payne, director al reţelei Opera Europa, a subliniat în cadrul discursului său că, de-a lungul anilor, a primit mai multe invitaţii din partea instituţiilor lirice din Europa de Sud-Est, menţionând că propunerea ONB a fost acceptată în urma unei atente analize realizate de Consiliul de Conducere, dar şi ca urmare a vizitei pe care acesta a efectuat-o la Bucureşti în toamna anului trecut. Nicholas Payne a salutat schimbările realizate în cadrul instituţiei bucureştene în ultimii doi ani, făcând referire la deschiderea internaţională de care a început să se bucure ONB, la repertoriul actual şi la artiştii importanţi prezenţi la Bucureşti, cât şi la noul aspect al clădirii recent renovată, la acustica performantă a sălii de spectacol, dar şi la facilităţile oferite spectatorilor.

La rândul său, Răzvan Ioan Dincă, directorul general al ONB, a prezentat în cadrul întâlnirii de la Madrid câteva aspecte din programul viitoarei conferinţe de la Bucureşti din care vor face parte şi spectacolele ,,Falstaff”, regizat de Graham Vick, şi ,,Oedipe”, opera compusă de George Enescu, şi a subliniat însemnătatea pe care o are realizarea acestui eveniment la Bucureşti.

„Este o mare bucurie şi o onoare totodată ca această conferinţă să se desfăşoare în România, la Opera Naţională Bucureşti. Pentru prima dată acest eveniment va fi găzduit de un teatru liric din Europa de Sud-Est, un eveniment unde fiecare dintre cei ce vor fi prezenţi este o personalitate marcantă în ţara sa, iar acest lucru transmite un mesaj important pentru România. Consider că este o recunoaştere a contribuţiei aduse de artiştii români de-a lungul timpului în promovarea şi dezvoltarea artei lirice la nivel internaţional şi un semnal pozitiv privitor la drumul pe care îl parcurge în prezent instituţia noastră spre a aduce un plus de valoare acestei arte chiar şi în raport cu instituţii importante din întreaga lume.”, a declarat directorul general al ONB.

Opera Europa este principala asociaţie internaţională dedicată activităţilor companiilor de operă profesioniste şi festivalurilor de operă din Europa şi America de Nord şi include în prezent peste 155 de companii membre, printre care Opera de Stat din Viena, Royal Opera House din Londra, Opéra National de Paris, Opera de Stat din München, Teatro alla Scala din Milano, Bolshoi Theatre din Moscova şi Gran Teatre del Liceu din Barcelona.

ONB este membră a reţelei Opera Europa din anul 2008, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.