Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Securitatea cibernetică vizează toate aspectele societății

București: Securitatea cibernetică vizează toate aspectele societății

DISTRIBUIȚI

136645 – 11052015  – Securitatea cibernetică vizează toate aspectele societății, un aspect important fiind prevenția, contracararea, dar și limitarea pagubelor provocate de astfel de atacuri: “capacitatea noastră de a ne asigura că tehnologiile privind comunicațiile să fie tehnologii sigure și capacitatea noastră de a rezista la cel mai dificil război din acest moment, acela privind protecția datelor și tehnologia de comunicații”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta luni în cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică care se desfășoară la Palatul Parlamentului. Premierul a mai spus că ”nimeni nu își mai poate imagina societatea fără securitatea comunicațiilor”. “Cred că atenția pe care parteneriatul nostru cu SUA o acordă acestui sector este binevenită. Suntem un lider în primul rând pentru că România are o bogăție naturală imposibil de construit în alt fel, capaciatea tinerilor noștri de a reuși atât în instituții publice, în companii private, să fie inventivi, să creeze să anticipeze, să fie eficienți”.

La rândul său, viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dat asigurări că ”atât Guvernul României, cât și eu personal și conducerea M.A.I. suntem total angajați în lupta împotriva criminalității cibernetice, fenomen infracțional care alimentează, la rândul său, foarte multe riscuri, vulnerabilități, crize la adresa siguranței naționale”. În ceea ce ne privește, Ministerul Afacerilor Interne acordă o atenţie aparte cooperării operative în domeniul combaterii criminalităţii organizate, în special destructurării reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice. ”Personal, apreciez în mod deosebit sprijinul și cooperarea directă dintre ofiţerii români de poliţie şi agenţii FBI, desfășurată mai ales la nivelul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Poliţiei Române unde, din anul 2006, funcţionează un centru operațional pentru combaterea criminalităţii informatice. De altfel, aceste aspecte le-am abordat și în cadrul recentei întrevederi de la București cu directorul FBI, discuțiile cu domnia sa dovedindu-se deosebit de constructive. Inclusiv la nivelul EUROPOL contribuția României în domeniul securității cibernetice este una semnificativă, directorul EUROPOL subliniind la ultima întâlnire pe care am avut-o cu dânsul luna trecută, că peste 20% dintre experții din acest domeniu sunt experți români. Cred că sunteți de acord cu mine că România, prin demersurile întreprinse, reprezintă un pilon de stabilitate și securitate în regiune”.

Prezența la București a Misiunii de Comerț americane, prin companiile americane care se bucură de un prestigiu consacrat în materie de asigurare a serviciilor de securitate informatică, va fi una benefică, atât pentru România cât și pentru statele din vecinătate, a subliniat Oprea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.