Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful Inspecţiei Muncii: “Munca la negru nu cunoaște clemență când mergem...

Bucureşti: Şeful Inspecţiei Muncii: “Munca la negru nu cunoaște clemență când mergem în control”

DISTRIBUIȚI

136581 – 07052015 – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 27 aprilie – 30 aprilie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.160.600 de lei. Au fost depistate 224 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 32 erau din județul Constanța, 23 din Dâmbovița și 17 din Mureș.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.674.100 de lei din care 1.194.500 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 12 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 385 de angajatori. Au fost sancționate 32 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. 13 dintre acestea erau din județul Bihor.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 486.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 26 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 8 au avut loc în București. Au fost dispuse 12 opriri de echipamente și 6 sistări de activitate pentru evitarea unor posibile accidentări ale lucrătorilor.

”În acord cu politica internațională de prevenire a accidentelor de muncă și cu identificarea de instrumente noi prin care numărul accidentaților să scadă, manifestăm o preocupare permanentă pentru a îmbina aplicarea prevederilor din domeniul securității și sănătății în muncă cu cele referitoare la combaterea muncii la negru. Pentru încălcarea legii nu există indulgență și inspectorii de muncă nu vor accepta să facă rabat la calitatea actului de control, indiferent că vorbim de măsuri eficiente de prevenire sau de aplicarea sancțiunilor contravenționale. Viața și siguranța lucrătorilor nu au preț, cu atât mai puțin preț redus”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Munciii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.