Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sprijin pentru afaceriştii imigranţi la Primăria Capitalei

Bucureşti: Sprijin pentru afaceriştii imigranţi la Primăria Capitalei

DISTRIBUIȚI

Oprescu - DELI136869 – 20052015 –Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat marţi la a doua masa rotunda a proiectului DELI- Diversitate in economie si integrare locala, care a avut loc la hotelul Capital Plaza din Bucureşti.

Alaturi de primarul general, la eveniment au participat Lilia Kolombet, manager al proiectului DELI din cadrul Consiliului Europei, Soriana Constatinescu, coordonator local de platforma al proiectului DELI, Catalin Grosu, coordonator local de proiect, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Proiectul DELI, finantat de Fondul European pentru Integrare si coordonat de Consiliul Europei, presupune promovarea integrarii in economia locala a oamenilor de afaceri cu trecut migrant.

„Atunci cand am devenit parteneri in cadrul acestui proiect, am realizat ca nu exista la nivelul Municipiului Bucuresti nici o structura unitara care sa se ocupe de imigranti, iar acest proiect, realizat pe baza legislatiei europene, este absolut necesar. Avem in plan implementarea unui sistem de consiliere pentru imigranti, la Ghiseul Unic  dar, mai intai, trebuie sa pregatim oameni care sa poata consilia persoanele imigrante”, a declarat primarul general.

Alaturi de Bucuresti, orasele partenere ale proiectului sunt: Dublin (Irlanda), Munchen (Germania), Cartagina si Getxo (Spania), Lisabona (Portugalia), Londra (UK), Reggio Emilia (Italia), Rotterdam (Olanda), Viena (Austria).

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni si se va incheia in iunie 2015.

Proiectul DELI, implementat in fiecare oras partener, este o platforma ce isi propune sa aduca schimbari in ceea ce priveste politicile privind diversitatea si integrarea imigrantilor prin: identificarea problemelor locale cu care se confrunta antreprenorii cu trecut migrant, cresterea interesului autoritatii locale pentru adoptarea de practici si politici publice care sa ii sustina pe antreprenori, promovarea incluziunii antreprenorilor cu trecut migrant in aria furnizorilor curenti si identificarea stimulentelor posibile la nivelul cadrului legislativ general si local, evaluarea posibilitatii includerii unor clauze sociale si de egalitate in contractele publice, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.