Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Stadion nou la Dinamo până în 2018

Bucureşti: Stadion nou la Dinamo până în 2018

DISTRIBUIȚI

 136796 – 15052015 – Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat vineri la ceremonia celei de-a 67-a aniversări de la înființarea Clubului Sportiv Dinamo București din cadrul Ministerului Afacerilor Interne MAI. Oprea a felicitat Clubul Dinamo pentru performanța de a fi rămas clubul sportiv numărul 1 pe plan național timp de 15 ani, subliniind faptul că Dinamo este iubit de români, iar gloriile sportului românesc sunt adevărați ambasadori ai țării noastre în lume, cărți de vizită pentru România, potrivit unui comunicat al MAI.

Totodată, Gabriel Oprea a anunțat că în această lună vor fi demarate lucrările pentru construirea noii săli de gimnastică a C.S. Dinamo, care va fi gata până la sfârșitul anului. Ministrul a precizat că  atunci când numele unor mari sportive precum Diana Bulimar, Larisa Iordache sau Cătălina Ponor este legat de Dinamo, este absolut normal ca acest club să dețină o sala de gimnastică pe măsura performanțelor acestor tinere.

Valoarea proiectului se ridică la  aproximativ 4 milioane de euro.

În acest context, vicepremierul pentru securitate națională, în calitate de coordonator al Comitetului care s-a ocupat de susținerea candidaturii României pentru Euro 2020, și-a exprimat sprijinul său și al Guvernului pentru construirea unui nou Stadion Dinamo, astfel încât aniversarea de 70 de ani a Clubului să fie făcută pe noul stadion.

În cadrul ceremoniei, zece foști mari campioni de la Dinamo au predat, în mod simbolic, ștafeta, sub forma unei diplome, unor tineri sportivi de mare perspectivă, care duc mai departe tradiția și valorile sportului dinamovist.

Cei zece foști sportivi care au participat la eveniment au fost Leon Rotman, primul dublu campion olimpic din istoria sportului românesc, Dan Grecu, primul campion mondial al gimnasticii românești, Ecaterina Oancia, triplă medaliată olimpică la canotaj, Mihai Covaliu, campion olimpic la sabie, Florența Mihai, finalistă la Roland Garros, ediția 1977, Bogdan Stelea, dublu campion cu Dinamo, participant la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1990, 1994 și 1998, portarul Generației de Aur, sensei Constantin Niculae, campion european și vicecampion mondial la judo, Liviu Răducanu, multiplu campion național cu Dinamo la polo pe apă, Corina Moraru, multiplă campioană națională la volei feminin șiIon Țuțuianu, câștigător al Cupei Europei și multiplu campion la rugby.

În finalul ceremoniei, chestorul de poliție Elisabeta Lipă i-a acordat ministrului Oprea o diplomă aniversară din partea Clubului Sportiv Dinamo București. Diploma este semnată de toți cei 10 mari sportivi care astăzi au predat în mod simbolic ștafeta unei noi generații de campioni, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.