Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Stelian Tănase: „TVR nu mai face ghetele Guvernului, iar asta deranjează”

Bucureşti: Stelian Tănase: „TVR nu mai face ghetele Guvernului, iar asta deranjează”

DISTRIBUIȚI

136711 – 13052015 –  Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat că aşteaptă să fie demis de PSD. Reacţia vine după ce comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ marţi raportul Societăţii Române de Televiziune pe 2014. „TVR nu mai face ghetele Guvernului, iar asta deranjează”, a spus Tănase, potrivit RFI Romania.

Stelian Tănase a afirmat că votul de marţi din comisiile parlamentare asupra raportului TVR pe 2014 „era de aşteptat. PNL-ul nu s-a prezentat şi a şi dat câteva declaraţii lămuritoare, nu vreau eu să comentez asta, iar PSD-ul a rămas singur în incintă cu doi udemerişti. Nu este nici o surpriză”.

Stelian Tănase crede că demiterea şefului TVR „este o fatalitate. Mandatul mediu al unui director şi al unui Consiliu de Administraţie este cam de un an şi jumătate, anul şi jumătate s-a făcut (…). Îmi spunea cineva de la vârful PSD-ului că începe campania şi încep să se organizeze, preluarea televiziunii de către PSD este absolut obligatorie. Aşa că nu este nici o surpriză, este ca în „Cronica unei morţi anunţate”, cronica unei destituiri anunţate. Nu este ceva nou şi o tratăm aşa cum se cuvine, cu relativismul bucureştean ştiut”.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie demis, Stelian Tănase a spus: „Eu vreau să fiu dat afară de către PSD, este o glorie, ies cu steagul sus, nu? Asta mi se pare foarte bine şi face parte din portretul meu de intelectual, de om care de 25 de ani duce nişte campanii, nişte bătălii. Am fost implicat în foarte multe episoade din istoria contemporană a României, aşa că face parte din asta, se potriveşte cu CV-ul meu foarte bine, să fiu dat afară de PSD”.

Întrebat care ar fi principala sa realizare ca şef al TVR, Stelian Tănase a spus: „Cred că este o schimbare de atitudine a postului, care nu mai face ghetele Guvernului şi asta-i şi nemulţumeşte pe cei de acolo, pe primul-ministru în principal. Avem câteva emisiuni în care libertatea realizatorului este totală, este atacat Ponta, Iohannis, Patriarhul, Opoziţia, Puterea, în egală măsură şi asta îmi face bine, mă face să mă simt normal (…). Al doilea lucru: am dat drumul la TVR Moldova, este important, conform unei înţelegeri între Bucureşti şi Chişinău şi deşi am avut dificultăţi enorme, din cauza nepotrivirii legislaţiei, am reuşit acum câteva zile, a pornit primul jurnal transmis de acolo (…). Şi al treilea lucru: deşi cei din Comisia de Buget-Finanţe au criticat raportul (de activitate al TVR pe 2014-n.r.), că aveau nevoie de un motiv, n-aveau nici un motiv, aveau ordin să-l respingă, s-au făcut economii mari, adică am scos anul trecut multe din orele suplimentare, nopţi plătite dublu, s-au făcut economii serioase în bugetul de venituri şi cheltuieli în anul trecut. Totuşi, datoriile acelea despre care se vorbeşte sunt penalităţi la datoriile istorice pe care eu le-am găsit în TVR, este vorba de peste 160 de milioane de euro, pe care le-am găsit, venind din urmă de zece ani, datorii făcute de clasa politică, de guvernele care s-au succedat, prin deciziile lor. Vă dau un exemplu: introducerea TVA-ului a ruinat pur şi simplu Televiziunea. A fost 19%, apoi 24%. Ştiţi cât plăteşte BBC-ul? Zero TVA şi mai multe televiziuni occidentale au acest regim. Deci televiziunea a fost ruinată şi este cronic subfinanţată chiar de politicienii care acum îmi reproşează că n-am găsit o soluţie miraculoasă să asanez finanţele Televiziunii, în situaţia în care măsurile radicale sunt în pixul miniştrilor, ministrului de Finanţe, primului-ministru, Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei şi Senatului, care evident n-au mişcat un deget. Dar trebuie să vă spun că am băut cu aceşti domni câteva cafele foarte bune, dar niciodată nu au semnat o hotărâre care să ajute la rezolvarea situaţiei Televiziunii”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.