Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Termen prelungit

Bucureşti: Termen prelungit

DISTRIBUIȚI

136571 – 06052015 –Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care se propun măsuri pentru atingerea nivelului preconizat de absorbție a fondurilor europene destinate României și pentru a se evita riscul de dezangajare a acestora. Astfel, prin actul amintit se extinde perioada de implementare a unor proiecte pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, evitându-se pierderea unor fonduri nerambursabile importante, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În acest sens, pe baza unor solicitări motivate din partea beneficiarilor, durata de implementare a proiectelor finanțate în cadrul cererilor de propuneri lansate în 2013 și 2014 va putea fi prelungită peste durata maximă de implementare prevăzută în Ghidurile Solicitantului – Condiții Specifice, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2015.

Această măsură va permite finalizarea, în bune condiții, a unor proiecte importante. În anul 2013, Autoritatea de Management pentru POSDRU, în colaborare cu Organismele Intermediare, a lansat 43 de cereri de propuneri de proiecte, în cadrul cărora au fost contractate proiecte în valoare de aproximativ un miliard de euro. De asemenea, în 2014, AM POSDRU a lansat cereri de propuneri de proiecte sistemice, care contribuie la atingerea unor obiective strategice în anumite sectoare și care vizează grupuri țintă clar delimitate, în scopul îndeplinirii recomandărilor specifice de țară, a țintelor naționale în contextul Strategiei Europa 2020, sau pentru implementarea unor obiective de politici asumate legal sau prin strategii sectoriale. Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se propun măsuri necesare pentru atingerea nivelului preconizat de absorbție a fondurilor europene destinate României și pentru a se evita riscul de dezangajare a acestora, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.