Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu se aşteaptă să-i fie redeschise “zeci de dosare”

Bucureşti: Traian Băsescu se aşteaptă să-i fie redeschise “zeci de dosare”

DISTRIBUIȚI
basescu_b

 136897 – 21052015 – Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, la B1Tv, că se așteaptă ca după redeschiderea dosarului casei din Mihaileanu, să îi fie redeschise alte zeci de dosare. „Cu privire la afacerea Mihaileanu: va rog sa cititi Legea 10. Este legea prin care orice chirias care locuia intr-un imobil nerevendicat avea dreptul sa il cumpere”, a spus Traian Basescu.

„Ma astept sa se ajunga la 60-80 de dosare. Cand am terminat mandatul la primarie si am inceput mandatul la presedintie, aveam 700 de plangeri penale pentru demolarea chioscurilor si circa 300 de plangeri penale pentru dispozitiile pe Legea 10. Deocamdata nu stiu nimic, doar ce vad de la tv. Ma astept sa se ajunga la sute de dosare”, a adaugat fostul presedinte.

Traian Basescu a mentionat ca se pune sub semnul intrebarii achizitia unui apartament, „pe care sustin si acum ca l-am achizitionat legal, pe Legea 10”.

„Daca am incalcat legea, voi raspunde, pentru ca nu ma feresc de responsabilitate si mai multe detalii nu pot da. Dar pana la a face speculatii… Nu exclud posibilitatea – poate judecatorii vor constata ca citirea legii asa cum am facut-o eu, cum a facut o comisia – ca a gresit si Primaria, am gresit si eu. Dar eu sunt convins ca am procedat corect si respectand legile statului in vigoare la momentul la care s-a produs evenimentul”, a mai spus Traian Basescu.

Fostul presedintel-a criticat si pe procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, aratand ca acesta este mai preocupat de situatia apartamentului din Mihaileanu decat de dosarul Revolutiei.

„Este mai importanta situatia unui apartament decat sa afli cum au murit 1.000 de oameni la Revolutie. Inteleg ca dl Nitu este mai precupat de treaba asta decat cum au murit 1.000 de oameni la Revolutie. Vad ca este un efort supranatural al Parchetului General sa rezolve problema Mihaileanu sau eventual al unei spalari de bani. Si imi dau seama cat de importante sunt lucrurile astea in raport cu Revolutia, care este tot pe la Parchetul General”, a mai declarat fostul presedinte, care a reluat acuzatiile la adresa lui Tiberiu Nitu, din urma cu doua luni, ca acesta ar fi tras la Revolutie.

ntrebat daca dosarul casei din Mihaileanu a fost inchis in anul 2005 datorita imunitatii prezidentiale, fostul sef al statului a raspuns: „In niciun caz. Va marturisesc ca acum fiind provizoriu instalat la Scroviste, nu am actele la indemana, dar din cate imi aduc aminte a fost o analiza a situatiei legale si in niciun caz nu s-a inchis pe chestiune de imunitate”.

Marti, Judecatoria Sectorului 1 a confirmat redeschiderea urmaririi penale in dosarul casei din Mihaileanu, in ce il priveste pe Traian Basescu, privind locuinta cumparata de acesta in perioada cand era primar al Capitalei. A fost astfel confirmata decizia luata de procurorii Parchetului General. In acest dosar, in 2005, s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiuni de abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.