Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Studenți din întreaga lume se reunesc la Congresului Studenţilor din România

Cluj: Studenți din întreaga lume se reunesc la Congresului Studenţilor din România

DISTRIBUIȚI

136526 – 05052015  – Studenţii din centrele universitare ale lumii se vor reuni la Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015, în perioada 7 – 10 Mai, sub sigla Uniunii Studentilor din România (USR), pentru a lua parte la cea de-a VIII- a ediţie a Congresului Studenţilor din România.

Ediţia de anul acesta a Congresului Studenţilor din România are ca temă principală de dezbatere, antreprenoriatul. Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor si a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care s-a constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi. Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroși studenți din ţară şi din strainătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză.

În acest sens, Uniunea Studenţilor din România (USR) vine în sprijinul studenţilor printr-o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi nu în ultimul rând punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes.

Agenda evenimentului cuprinde o sesiune  de workshop-uri structurate pe două nivele: începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. În cadrul Congresului Studenţilor din România vor mai avea loc şi două side event-uri unde se vor prezenta două modele de afaceri de succes.

Un punct deosebit de important din cadrul evenimentului va fi concursul de start up-uri, concurs la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate. Premierea va avea loc în ultima zi de activitate a Congresului Studenţilor din România, în cadrul Adunării plenare la care vor participa oficialităţi, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Universității Babeș-Bolyai, ai  Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ai Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, reprezentanți ai mediului non-guvernamental, persoane cunoscute din mediul de afaceri, investitori și studenți. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.