Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Nicuşor Constantinescu scapă de arestul la domiciliu

Constanţa: Nicuşor Constantinescu scapă de arestul la domiciliu

DISTRIBUIȚI

136774 – 15052015  – Judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanța, a respins joi contestația procurorilor DNA Constanța formulată împotriva deciziei judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care i-a înlocuit lui Nicuşor Constantinescu măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Hotârârea s-a luat în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, potrivit Ziuadeconstanta.ro.

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, în condiţiile actuale, Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Ordinul nr. 91/24.02.2015, emis în luna februarie prin care se constata suspendarea de drept a mandatului președintelui CJC ca urmare a instituirii unei măsuri de arest nu îşi mai produce efecte în condiţiile date. Ţinând cont de decizia instanţei pronunţată astăzi, conform legii, ordinul pe care în calitate de prefect al Constanţei l-am dat în luna februarie nu îşi mai produce efecte“, a declarat prefectul Constantin Ion.

Cu toate acestea, el încă nu are voie să îşi reia atribuţiile, existând o interdicţie precisă a organelor de judecată. Este pentru a doua oară în mandatul său când Constantinescu este suspendat din funcţie prin ordin de prefect, devenit apoi nul ca urmare a deciziilor instanţelor de judecată. Aceeaşi situaţia s-a petrecut şi în luna decembrie a anului trecut, când Constantinescu a revenit pe funcţie după patru luni de la emiterea ordinului de suspendare emis atunci de prefectul Radu Volcinschi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.