Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: Şofer turc, reţinut pentru mită şi 37 de migranţi ascunşi în...

Giurgiu: Şofer turc, reţinut pentru mită şi 37 de migranţi ascunşi în camion la frontieră

DISTRIBUIȚI

136683 – 12052015 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au suprins în flagrant un turc care a încercat să ofere echipei comune de control din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, suma de 1500 euro pentru a nu deschide compartimentul marfă al autocamionului, el intenţionând astfel să introducă ilegal în ţară 37 migranţi.

Luni, 11 mai a.c., un poliţist de frontiera din cadrul ITPF Giurgiu – membru al echipei comune de control din cadrul PTF Giurgiu a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu că, în timp ce se afla în serviciu, un turc, şofer al unui camion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, i-a oferit 1.500 euro pentru a efectua formalităţile de frontieră fără a deschide compartimentul marfă al camionului.

În baza denunţului ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)–Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Giurgiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-au deplasat în punctul de trecere a frontierei, unde au surprins în flagrant pe un turc în vârstă de 53 ani, şofer al unui TIR, în timp ce promitea poliţiştilor de frontieră 1500 de euro pentru a nu fi verificat compartimentul de marfă al mijlocului de transport.

Totodată, a fost a organizată o acţiune comună a poliţiştilor de frontieră români şi bulgari, care împreună cu vameşii au deschis compartimentul marfă al camionului. Au fost depistate acolo 37 de persoane, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean turc, dintre care 24 bărbaţi, 6  femei şi 7 copii.

Faţă de şoferul turc s-a dispus începerea urmăririi penale pentru dare de mită şi trafic de migranţi, el fiind reţinut şi urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră bulgare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.