Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Descinderi la firma ginerelui lui Vasile Blaga

Hunedoara: Descinderi la firma ginerelui lui Vasile Blaga

DISTRIBUIȚI

136909 – 21052015 – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR verifică cinci firme cu activitate în domeniul serviciilor de pază şi protecţie, suspectate de evaziune fiscală. Percheziţiile au loc în Bucureşti şi  Hunedoara.

Anchetatorii suspectează sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, a reprezentanților unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi  creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive.

În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu 600.000 de euro.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Printre firmele la care se fac percheziţii s-ar afla şi societatea Axis Corporate Security SRL deţinută de ginerele liderului liberal Vasile Blaga, Ionuţ Andrei Rudeanu. Acesta ar urma să fie ridicat de poliţisti şi dus la audieri, transmit televiziunile de ştiri.

Ionuţ Rudeanu a înfiinţat firma de paza Axis Corporate Security SRL, alături de mama sa, în aprilie 2009, la un an dupa ce s-a căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe.

În primul an de la înfiinţare, societatea lui Rudeanu a avut o cifra de afaceri de circa 27.000 de lei, iar în următorii doi ani a înregistrat profituri considerabil mai mari. Astfel, cifra de afaceri din 2011 a fost de peste nouă milioane de lei, adică de 341 de ori mai mare decât în primul an.

Majoritatea banilor încasaţi de firma de pază provin din contracte cu statul, potrivit portalului de licitaţii publice. Printre cele mai prolifice contracte s-au numărat cele cu Compania Naţională de Autostrazi si Drumuri Naţionale din România (CNADNR), de la care a primit în jur de cinci milioane de lei în doi ani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.